Flammy

Hej

Jag heter Flammy och är en brandapa som arbetar åt Brandskyddsföreningen. En brandapa kan mycket om brand och brandskydd och vet vad man ska göra om det börjar att brinna. Jag vill gärna lära dig allt jag kan om brand och vad man ska göra om det börjar brinna genom mitt dataspel, min serietidning och genom mina andra pyssel.

Jag finns också som mjukisdjur för att trösta barn som har varit med om en olycka.

 

Flammys 112-spel

Släck elden genom att koppla ihop 1+1+2. Varje gång du parar ihop rätt siffror får du poäng. Utmana dina kompisar och kolla vem som hamnar på topplistan!

Till spelet

Flammys 112-spel

 

Flammys brandskola

Spela med Flammy

Flammys brandskola är ett webbaserat spel där barn kan lära sig mer om brandskydd hemma.

Till Flammys brandskola

 

Flammy klippdocka

Här är Flammy som klippdocka. Ta på honom uniformen, pyjamasen, träningskläderna eller klä honom fin när han ska gå på fest. Klistra fast Flammy på ett tjockare papper innan du klipper ut honom.

Ladda ner klippdockan Flammy (pdf 4,5 MB)

Flammy klippdocka

 

Flammy loppa

Flammy-loppa

Klipp ut och vik en loppa. Be sedan din kompis säga en siffra, välja färg och svara på frågan eller utför uppdraget.

Ladda ner Flammy-loppan (pdf 1 MB)

 

Glöm inte släcka ljusen!

Sätt upp en dekal på insidan av ytterdörren som påminner dig att släcka ljusen innan du går hemifrån. Ladda ner dekalen, skriv ut den på din skrivare och färglägg Flammy. Sätt sedan upp bilden på insidan av ytterdörren.

Ladda ner dekal (pdf)

Flammy dekal

 

Varumärket

Varumärket Flammy ägs av Brandskyddsföreningen. Text och bilder på denna sida är hämtade från brandskyddsföreningens hemsida: www.brandskyddsforeningen.se